JOY PIETERSE & GIBSON TKJ 

Mijn ervaring met Ted Kop Jansen:

 

Mijn ervaring in de Friezen paarden was helaas niet zo roos kleurig, maar mijn liefde bleef voor deze mooi zwarte parels!

Daarom toch besloten op zoek te gaan naar een nieuw maatje! Via internet zijn wij terecht gekomen bij Ted Kop Jansen!

Prachtige paarden stonden er op de site en besloot hem eens te bellen! 

Eerste ervaring aan de telefoon was gelijk wat een vriendelijke man zeg!!

Na een aantal telefoontjes een afspraak gemaakt om eens te gaan kijken bij Gibson! 

 

Het was voor ons een behoorlijk stukje rijden maar was het meer dan waard!

We kwamen aan op een ontzettend mooi verzorgde locatie wat voor ons al echt plus punten waren!

Werden netjes ontvangen en kregen eerst een bakje koffie! Tijdens de koffie wilde ze graag eerst weten waar we naar opzoek waren!

Gaf me zo een prettig en warm gevoel dat er geluisterd werd naar mijn wensen en dat dat goed was om gewoon te bespreken! 

 

Eenmaal de koffie op gingen we de paarden bekijken. Eerst werd Gibson opgezadeld en alle kennis die ze hadden werd ook gewoon netjes en eerlijk verteld! Hij werd eerst netjes voor gereden en daarna mocht ik erop! Met knikkende knietjes van spanning ging ik erop. Alles was goed niks was te gek daar!! Ik werd fijn geholpen door Iris die hem normaal altijd rijdt voor ted! De spanning was daardoor snel weg! 

 

Toen ik eenmaal klaar was met rijden wilden ze me er graag nog een laten zien! Heel ander paard!! Waarvan ik eigenlijk gelijk al dacht nee niet wat ik zoek! Dit werd volkomen gerespecteerd en was echt geen probleem! 

 

Op dat moment zijn wij rustig naar huis gegaan om het allemaal even te laten bezinken! Maar ik was zo verliefd dat de koop snel rond was!

Dat mede door de fijne hulp en begeleiding! 

 

Maar er was een dingetje Gibson was hengst en zou moeten gecastreerd worden voor hij naar huis kon komen. Dat was geen probleem, er werd direct een afspraak gemaakt voor een castratie die een aantal dagen erop gelijk plaats vond! De dag van de castratie werd ik helemaal op de hoogte gehouden met filmpjes foto’s en dat hij weer heerlijk thuis was! Kon ze altijd appen of bellen als ik even wat wilde horen over hoe het met hem ging! Wat is dat fantastisch om zo op de hoogte gehouden te worden!🤩

 

Gibson heeft heerlijk 1,5 week bij Ted Kop Jansen mogen revalideren! Daarna was het tijd om hem naar huis te laten komen!

Ted was zo vriendelijk hem naar ons toe te brengen! Zo fijn! Eenmaal thuis klopte alle verhalen nog steeds! Hoe lief hij is etc. Zelfs toen hij bij mij stond kreeg ik regelmatig de vraag hoe het met hem ging, of zijn herstel beetje goed verliep! En ook als ik vragen had kon ik nog steeds een berichtje sturen. 

 

Gibson is nu 3 weken bij mij en tot de dag van vandaag nog steeds eerlijk en fijn contact! 

Ik deel dit verhaal omdat het echt de moeite waard is! Eerlijke en betrouwbare mensen die het beste voor hebben met hun paarden! Ze zijn keurig netjes verzorgd en weten wat ze doen! En de nazorg is zo ontzettend fijn want een paard kopen is voor iedereen een grote en moeilijke stap.🧡

 


KIRSTEN VAN DE GIESSEN & GIN TONIC TKJ

Mijn ervaring met Ted Kop Jansen:

 

Januari 2024 kwam ik via instagram een foto tegen van Gin Tonic, ik was opslag verliefd op hem, zo'n onwijs lief hoofdje.

Ik heb meteen een DM gestuurd en een week later kon ik hem bezoeken.

 

Eigenlijk was ik opzoek naar een Kwpn'er maar door de echte dressuur Friezen bij Ted werd ik toch wel nieuwsgierig!

Ted en zijn team hebben ons ontzettend fijn ontvangen!

Ted deed zijn stal open en ik was eigenlijk meteen al verkocht! 

 

Een week later zijn we opnieuw terug geweest omdat je toch goed wilt nadenken omdat het nogal een grote beslissing is.

Opnieuw fantastisch kunnen rijden en ja we hadden direct een klik. Ik wist het nu zeker Gin Tonic word mijn maatje voor het leven!

 

Op 27 februari kochten wij hem nadat hij Rontgen officieel goedgekeurd was, dit was hij al maar wij wilden echt alles uitsluiten.

 

Ik ben zo onwijs blij met hem, hij is zo lief en ontzettend eerlijk! Ik wil Ted en zijn team onwijs bedanken!


REINETTE VAN DER MERWE & GLADIOTOR TKJ

 

Geerhard B, aka Gladiator, is a cherished member of our family. Our journey with him began in 2016 when I was looking to purchase a Fresian stallion from Ted.

Soon it became clear that Ted's horses were far too exceptional for only leisure riding.

The following year, my husband and daughter were so captivated by Gladiator that they decided on him being the perfect competition horse for her back in South Africa.

Gladiator's extraordinary conformation and balletic grace, despite his impressive size, never cease to astonish us. Ted and Elise were wonderfully accommodating, allowing our daughter to visit and ride Gladiator on three separate occasions. This ensured she felt completely confident in their bond before embarking on the three months of quarantine and the logistical challenge of transporting him to South Africa.

 

Ted's intuition in matching Gladiator with our family was spot-on; Gladiator is the epitome of a gentle giant.

Gladiator was my daughters competition partner initially. However, since 2020, my husband has taken up the reins, while my daughter pursues her university education. Gladiator has now relocated from South Africa to Botswana, managing to transition with remarkable ease.

In South Africa he was pampered at a premier stable yard, in contrast to adapting to the rugged bush in Botswana. He now shares his arena with goats, sheep, and dogs every morning, and loves his exploratory rides through the bush on our property.

My husband now competes him in Botswana, with me playing the role of supportive groom.

I have also recently taken to riding him, ensuring he stays in condition while my husband is away.

 

Gladiator has proven to be an incredibly versatile family horse, and our love for him knows no bounds!

 

Lots of love from SA!